Talentatul domn Cumpanasu: E curtat de academii din tara si din strainatate, desi are doar o diploma de studii medii

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 11:38
24014 citiri
Talentatul domn Cumpanasu: E curtat de academii din tara si din strainatate, desi are doar o diploma de studii medii
Foto: Facebook / AOSR

Desi are doar studii medii, dupa cum s-a aflat abia recent, odata cu depunerea candidaturii la alegerile prezidentiale, Alexandru Cumpanasu a fost in ultimii ani rasfatat de cateva academii din Romania, devenind in acest an chiar membru al uneia din Italia.

Nu numai averea sa fabuloasa, facuta in principal din bani publici (un venit personal lunar de 19.000 de euro, iar al sotiei de 10.000 de euro) a atras atentia in ultimele zile, odata cu depunerea declaratiei de avere pe site-ul BEC, ci si neconcordata intre nivelul studiilor sale si atentia de care se bucura la cel mai inalt nivel al unor institutii din Romania.

Subiectul a explodat in momentul in care s-a aflat ca prezidentiabilul Cumpanasu face un master in Elvetia, desi nu a absolvit o facultate, iar jurnalistii de la Europa Libera au scris ca, de fapt, "Academia Regala" din CV este o facultate online.

Foto: BEC Prezidentiale 2019

In ultimii ani, Alexandru Cumpanasu a urcat in fuga treptele celebritatii, fiind nelipsit de la evenimentele cu staif, incepand din 2015, cand a fost ales presedinte al Coalitiei pentru Modernizarea Romaniei (CMR) (a nu se face confuzie cu Coalitia pentru Dezvoltare Romaniei, infiintata cu cativa ani inainte). Spre deosebire de cea din urma, care reuneste oameni de afaceri, CMR-ul lui Cumpanasu este un conglomerat de asociatii, institutii sau academii mai mult sau mai putin cunoscute.

Despre cum a ajuns ONG-istul Alexandru Cumpanasu sa fie curtat de mai-marii statului povesteste, vineri, pe Facebook, europarlamentarul Cristian Ghinea.

"A avut cativa ani sediul ONG-ului direct in sediul Ministerului de Interne. Militienii aveau in sfarsit niste baieti din "societatea civila" care sa-i laude. Ne hlizeam intre noi cum Cumpanasu obtinea pe sub masa fonduri europene anticoruptie de genul cateva milioane de lei ca sa faca o brosura prin care ii invata pe politisti sa nu mai ia spaga.

Ma intelegeti, problema Romaniei era ca politistii incercau din toate puterile sa nu ia spaga, dar nu stiau cum sa faca asa ceva. Cumpanasu le furniza expertiza: uite asa faci ca sa nu mai iei spaga.

Apoi Cumpanasu avea un talent deosebit de a se trage in poza cu mai marii zilei. Cum se schimba un guvern, cum facea turul ministerelor. Isi facuse o coalitie pentru modernizarea Romaniei, o bazaconie, cu fel de fel de rectorate, sindicate, patronate care nu exista decat ca el sa-si faca poze cu ministri, sa dea un comunicat de presa ca a discutat despre problemele globale si esentiale ale tarii (...)", a scris eurodeputatul USR pe Facebook.

Intr-adevar, o scurta si rapida cautare pe Internet scoate la iveala informatii naucitoare. De exemplu, o stransa legatura a analistului programator cu controversata Academie a Oamenilor de Stiinta (AOSR), la evenimentele careia Alexandru Cumpanasu a fost asezat la tribuna, alaturi de profesori universitari si academicieni redutabili.

De exemplu, in martie 2017, el a vorbit la Palatul Parlamentului in cadrul

dezbaterii "Identitate si afirmare nationala in lumea globalizarii", organizata de Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

"La eveniment, au participat: reprezentanti ai Guvernului si ai Parlamentului Romaniei, oficiali ai educatiei, cercetarii, culturii si identitatii nationale, responsabili ai vietii politice si factori de decizie, membri ai lumii academice, cercetatori stiintifici, experti in politici educationale, specialisti in educatie, directori de biblioteci, exponenti ai societatii civile, cadre didactice universitare si preuniversitare, absolventi, studenti, elevi, mass-media etc. (...)

Alexandru Cumpanasu, presedintele Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei, a vorbit, invocand o serie de argumente, despre criza care afecteaza societatea noastra si invatamantul romanesc. In acest cadru, a criticat faptul ca fundamentul identitar al tinerilor, in special, este din ce in ce mai afectat. Un factor agravant al crizei pe care o traversam il reprezinta exodul romanilor.

In actuala epoca de conflicte pe plan international, Romania nu se poate baza decat pe ea insasi si pe resursele pe care le are. Vorbitorul a pledat pentru necesitatea implicarii mai subliniate a Bisericii in educarea tinerilor si a societatii, precum si pentru finantarea mai substantiala a Educatie", se arata in comunicatul AOSR.

La fel, in noiembrie anul trecut, Alexandru Cumpanasu a stat la tribuna (foto) si a tinut un discurs cu ocazia unui eveniment organizat de AOSR in cadrul sarbatoririi centenarului, sub titlul "Scoala, biserica si armata - institutii cu rol fundamental in infaptuirea Marii Uniri".

"Alexandru Cumpanasu, presedintele Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei, a evidentiat rolul important al Bisericii Ortodoxe in procesul unificarii tarii prin educatie si prin jertfa umana, prin preotii care au sprijinit sufletul ostasilor, care au fostalaturi de ei, de Armata Romana, de taranimea care a luptat si s-a jertfit. Taranii au indeplinitun rol major in Armata Romana, iar Romania si provinciile romanesti au avut sansa unor politicieni vizionari.

Criticand situatia de azi, lupta politica, situatia resurselor si bogatiilor romanesti, Alexandru Cumpanasu a subliniat ca trebuie sa invatam din lectiile trecutului", se arata in comunicatul AOSR.

O alta academie care i-a deschis portile lui Alexandru Cumpanasu a fost Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN). Supranumita si 'Academia lui Gabriel Oprea', aceasta reuneste o suma de persoane care au ocupat sau inca mai ocupa functii inalte in stat, dupa cum au dezvaluit jurnalistii de la PressOne.

Iata ce scriau acestia anul trecut:

"Surse din apropierea ASSN ne-au declarat ca, desi nu este membru, Alexandru Cumpanasu este vizat de conducerea academiei pentru a conduce un Institut de Relatii Diplomatice care urmeaza sa fie infiintat.

Alexandru Cumpanasu a fost prezent la toate evenimentele publice organizate de ASSN. El apare si in poza de grup facuta cu ocazia conferintei de prezentare a ASSN din data de 17 iunie 2015, fiind asezat chiar in randul al doilea, in spatele lui George Maior.

Cumpanasu este cunoscut ca un apropiat al lui Gabriel Oprea. In perioada in care acesta a fost ministru de Interne, a pus la dispozitia Asociatiei pentru Implementarea Democratiei un spatiu in sediul central al MAI. Ministerul a platit toate utilitatile, fapt reclamat de Curtea de Conturi in urma unui control".

ASSN a fost infiintata prin Legea 56/2012. Senatorul Traian Basescu a depus un proiect de lege pentru desfiintarea acestei academii, care, la fel ca si AOSR, se hraneste cu foarte multi bani publici, insa proiectul zace de un an si jumatate intr-un sertar la Camera Deputatilor, dupa ce a trecut de Senat.

Colac peste pupaza, in luna iunie a acestui an, meritele analistului programator Alexandru Cumpanasu au fost raplatite si dincolo de granitele Romaniei, tocmai in Italia.

"Presedintele CNMR, Alexandru Cumpanasu, a primit astazi titlul de academician din partea Academiei Europene pentru Relatii Economice si Culturale din Roma, titlu conferit pentru recunoasterea meritelor dobandite prin propria activitate depusa in slujba comunitatii, dar si pentru calitatile umane care il definesc si care stau la baza unei activitati merituoase si de succes", se preciza atunci intr-un comunicat preluat de Stiri pe Surse.

Singura institutie care a decis pana acum sa ia masuri dupa ce s-a aflat ca Alexandru Cumpanasu nu are pregatirea necesara pentru a fi considerat expert in ceva anume a fost SNSPA, desi el figureaza si pe listele oficiale ale UEFISCDI (Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, din cadrul Ministerului Educatiei Nationale).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Cumpanasu studii medii academii , #alegeri prezidentiale 2019