Sondaj IMAS pentru prezidentiale: Barna scade, Dancila creste, Diaconu a sarit pe locul doi, Iohannis ramane lider

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 20:55
13215 citiri
Sondaj IMAS pentru prezidentiale: Barna scade, Dancila creste, Diaconu a sarit pe locul doi, Iohannis ramane lider
Foto: Facebook / Mircea Diaconu

Presedintele Klaus Iohannis se situeaza pe primul loc in intentiile de vot pentru alegerile prezidentiale, fiind urmat de Mircea Diaconu, in timp ce pentru parlamentare, PNL se situeaza pe prima pozitie, urmat de PSD care depaseste astfel USR, conform unui sondaj realizat de IMAS in luna septembrie, la comanda Europa FM.

Sondajul arata ca favorit ramane Klaus Iohannis, cu putin peste 45 de procente, iar urmatorul clasat, la mare distanta, este Mircea Diaconu, care ar lua 16,6% din voturi. E pentru prima oara cand numele sau este inclus in Barometrul Europa FM.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Dan Barna care scade fata de luna august la 14, 2%. Urmeaza Viorica Dancila cu 12,4, in crestere cu 4 procente.

Theodor Paleologu, care candideaza din partea PMP, ar aduna 7,7%. Si el apare pentru prima oara in Barometrul Europa FM.

In ceea ce priveste alegerile pentru Parlament, PNL ramane in fruntea optiunilor de vot, iar PSD trece pe locul doi si devanseaza Uniunea Salvati Romania - diferenta fiind de aproape doua procente.

Daca alegerile parlamentare ar avea loc acum, in loc de anul viitor, 27,7 dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arata Barometrul, in scadere cu aproape un procent si jumatate fata de luna august.

PSD trece pe locul doi cu 19,5%, in crestere cu aproape doua procente fata de luna august. USR pierde aproape doua procente si cade pe locul trei - cu 17,9%.

Pe locul 4, se afla parlamentarii Pro Romania, partidul fostului premier Victor Ponta, cu 9.1%, in usoara crestere fata de august.

Locul 5 este ocupat, in continuare de ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu, care scade cu aproape un procent, la 6.2%.

Urmeaza formatiunea condusa de Dacian Ciolos - PLUS ajunge acum la 5.7%.

UDMR ajunge la 5,3 procente, in usoara crestere fata de luna august. Castiga putin si PMP si ajunge la 3,3 % din intentiile valide de vot.

Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat in perioada 9-28 septembrie pe un esantion de 1.010 persoane cu varste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.

S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezinta o metoda de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#sondaj IMAS prezidentiale Diaconu, #sondaj IMAS candidati prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019