Purtator de cuvant PSD: Vrem o dezbatere. Presedintele trebuie sa fie deschis, glumet, sa aiba simtul umorului

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 14:03
5486 citiri
Purtator de cuvant PSD: Vrem o dezbatere. Presedintele trebuie sa fie deschis, glumet, sa aiba simtul umorului
Foto: Arhiva Facebook/ Valeriu Steriu

Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, a sustinut, luni la pranz, o declaratie de presa, la sediul central al PSD din Kiseleff. El a spus ca, in prezent, social-democratii fac o "analiza la cald" a rezultatelor de la primul tur al alegerilor prezidentiale si pun la punct strategia pentru turul doi.

"Suntem in discutii cu colegii din teritoriu. Analizam la cald rezultatele. Pana acum, tot ce a insemat numaratoare paralala se confirma cu ceea ce a dat Autoritatea Electorala Permanenta. Suntem multumiti de sistemul acesta pus la punct de partid.

Dorim sa le multumim presedintilor de organizatii, care si-au facut treaba, echipei de campanie. Ne uitam acum la cifre, la strategii, avem foarte multe concluzii pentru turul doi.

In cursul dupa-amiezii va sosi si dna presedinte si vom pune la punct o consolidare a strategiei pentru turul doi al alegerilor prezidentiale", a spus Valeriu Steriu.

Totodata, acesta a subliniat ca, pentru partid, nu a fost o surpriza intrarea in turul doi al prezidentialelor.

"Eram foarte dornici sa vedem romanii iesind la vot pentru PSD. Se pare ca au iesit peste tot in tara. Ne uitam atent si la ce se intampla in diaspora. Cred ca am gasit formula ca diaspora sa iasa civilizat la vot si, chiar daca implica un impact bugetar masiv, se merita", a adaugat purtatorul de cuvant al social-democratilor.

De asemenea, el a reiterat dorinta sefei PSD de a avea o dezbatere, unu la unu, cu presedintele Klaus Iohannis.

"Ne pregatim pentru a avea o dezbatere. Dorim ca presedintele Klaus Iohannis sa vina la o dezbatere. Avem invitatii de la cateva televiziuni si noi le dam curs, dar avem nevoie de un adversar. In primul tur, nu am vazut vreo dorinta din partea lui Klaus Iohannis", a precizat reprezentantul PSD.

Intrebat daca va trimite o scrisoare oficiala echipei de campanie a lui Klaus Iohannis pentru organizarea unei dezbateri electorale, el a raspuns afirmativ.

"Vom initia discutii, vedem cum", a replicat Valeriu Steriu.

Intrebat daca Viorica Dancila isi o doreste o singura dezbatere, acesta a raspuns: "Cu cat sunt mai multe, nu chiar in fiecare zi, cu atat romanii pot sa vada in intregime si sa cunoasca un candidat. Dna Dancila a fost la suficient de multe emisiuni ca sa poata sa raspunda jurnalistilor. A fost transparenta in timpul campaniei, spre deosebire de Klaus Iohannis, pe care nu l-am mai vazut la emisiuni de ani de zile.

Campania pe care a facut-o el a fost numai in sali cu colegii de partid. Presedintele trebuie sa mearga printre oameni, trebuie sa fie deschis, glumet, sa aiba simtul umorului".

Precizam ca Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi i-a provocat chiar azi pe Klaus Iohannis si Viorica Dancila la o dezbatere.

Iata detalii - Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Valeriu Steriu dezbatere Dancila Iohannis , #rezultate prezidentiale 2019