PSD anunta intr-o saptamana prezidentiabilul: Firea nu e in carti, Tariceanu e indemnat sa se mai gandeasca

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 23:13
5491 citiri
PSD anunta intr-o saptamana prezidentiabilul: Firea nu e in carti, Tariceanu e indemnat sa se mai gandeasca
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat, miercuri seara, ca pe 23 iulie se va intruni Comitetul Executiv National al partidului in cadrul caruia ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidentiale din partea PSD. Fifor a spus ca nu exclude niciun fel de alianta cu alte partide si ca nu isi doreste ca ALDE sa iasa de la guvernare.

"Pe 23 vom avea Comitetul Executiv National, martea viitoare, in care ar trebui sa avem deja o decizie. (...) Astept Comitetul Executiv de marti si acolo o sa luam o decizie impreuna cu colegii nostri. Va asigur ca nu sunt tulburari in partid, partidul este chiar asezat in momentul de fata si functioneaza la parametrii normali in momentul de fata", a afirmat secretarul general al PSD miercuri seara, la TVR.

Intrebat daca se asteapta ca ALDE sa iasa de la guvernare, Mihai Fifor a spus: "Sincer sa fiu, imi doresc sa nu se intample lucrul acesta pentru ca, in opinia mea, mai avem inca foarte mult de construit impreuna. Dincolo de prezidentiale, ne asteapta localele, ne asteapta parlamentarele de anul viitor, alegerile trebuie vazute intr-o succesiune fireasca si intr-o conexiune".

Secretarul general al PSD a adaugat ca partidul va incepe din 10 august sa stranga semnaturile pentru candidatul la alegerile prezidentiale.

Referindu-se la aliantele dintre PSD si alte formatiuni politice, Mihai Fifor a spus ca nu exclude astfel de aliante.

"Nu excludem niciun fel de alianta. Tratam aliantele acestea nu doar pentru prezidentiale, ci si pentru consolidarea unei majoritati parlamentare", a precizat el.

Secretarul general al PSD a mai spus ca obiectivul PSD este intrarea in turul al doilea al alegerilor prezidentiale si castigarea acestora.

"Sunt mai multe elemente: in primul rand reconstruirea partidului cred ca e cea mai importanta si reasezarea partidului pe niste fundamente solide ca sa putem aborda cele trei valuri de alegeri si desigur obiectivul nostru este intrarea in turul al doilea si castigarea prezidentialelor si va spun ca ni-l asumam fara niciun fel de problema", a afirmat Mihai Fifor.

Intrebat despre o eventuala candidatura a Gabrielei Firea din partea PSD, Fifor a explicat ca la momentul la care PSD a anuntat ca cine doreste sa se inscrie in cursa interna din PSD pentru a deveni prezidentiabil trebuie sa se insrie, aceasta nu si-a exprimat dorinta in acest sens, precizand ca Gabriela Firea este masurata in sondaje ca primar general al Capitalei, asa cum Viorica Dancila este masurata in cercetarile sociologice ca presedinte al PSD.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#PSD candidat prezidentiale anunt, #PSD Firea candidat prezidentiale 2019 , #alegeri prezidentiale 2019