Prezidentiabilul Cumpanasu face master in Elvetia, desi nu a absolvit o facultate: Dezvaluiri dintr-un CV misterios

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 16:03
21444 citiri
Prezidentiabilul Cumpanasu face master in Elvetia, desi nu a absolvit o facultate: Dezvaluiri dintr-un CV misterios
Foto: Facebook / Alexandru Cumpanasu

Prezidentiabilul Alexandru Cumpanasu a fost dat de gol intr-o emisiune de televiziune, fiind nevoit sa recunoasca singur ca nu a absolvit o facultate. Pentru ca CV-ul sau nu este public, s-a speculat si pe seama faptului ca nu ar avea nici diploma de bacalaureat, motiv pentru care Cumpanasu si-a postat-o pe Facebook.

Alexandru Cumpanasu este unul dintre cei 8 candidati la alegerile prezidentiale despre care BEC a anuntat ca va depune plangere penala pentru fals in semnaturi.

Scandalul a fost declansat la Realitatea TV, unde, in timpul unei interventii in direct, Alexandru Cumpanasu a fost intrebat ce facultate a absolvit si daca are diploma. Prezidentiabilul a ezitat la inceput, spunand ca fata de "prostii cu diploma" din Romania, el face cursuri la "Academia regala pentru managementul afacerilor din Elvetia care e acreditata in intreaga Europa".

"Foarte multi dintre cei care au terminat Spiru Haret sunt niste prosti cu diploma. (...) Saru'mana la decani, spaga la profesori si termina facultatile pe banda rulanta in Romania (...) Din punctul meu de vedere, da, am studii superioare si cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se lauda ca le-au facut la Spiru Haret", a declarat Alexandru Cumpanasu, la Realitatea TV.

Intrebat in repetate randuri daca are studii superioare incheiate, Cumpanasu a dat din colt in colt: "Incheiate, incheiate, cat timp te afli intr-un proces... universitatea iti spune ca esti in 2019 currently absolving... Dar pentru dumneavoastra ce conteaza, forma sau fondul, ce va intereseaza? (...) Imi pare rau, sunteti niste slugi ale lui Iohannis si vreti sa ma luati pe mine la intrebari...".

Vezi aici inregistrarea dialogului:

Spre deosebire de alti candidati la alegerile prezidentiale din noiembrie, Alexandru Cumpanasu prefera sa isi tina CV-ul "la secret", beneficiind de faptul ca si-a desfasurat activitatea in zona ONG-urilor, nu in institutii de stat, chiar daca a castigat, sub diverse forme si contracte, foarte multi bani publici.

Un amplu material despre activitatea lui Cumpanasu au realizat jurnalistii de la B1 TV sub titlul "Talentatul domn CUMPANASU: Colaborare pe BANI multi cu Ministerul de Interne, relatie privilegiata cu institutiile statului, aparitie controversata alaturi de ambasadorul Rusiei".

De asemenea, jurnalistii de la Main News au obtinut CV-ul lui Cumpanasu si scriu pe larg despre activitatea sa si despre legaturile cu diversi politicieni controversati, printre care si Liviu Dragnea.

In plin scandal, ministrul interimar al Educatiei, Daniel Breaz, ar fi sustinut ca Alexandru Cumpanasu nu ar avea nici macar diploma de bacalaureat. In replica, Alexandru Cumpanasu si-a postat pe Facebook diploma si l-a acuzat pe ministru ca l-a calomniat, promitandu-i: "in scurt timp, o sa ai si tu O SURPRIZA".

Dezvaluirile legate de non-studiile lui Cumpanasu i-au facut pe multi sa isi puna intrebari cu privire la faptul ca prezidentiabilul a tinut cursuri si a obtinut o serie de avantaje materiale invocand o diploma care nu exista.

SNSPA, una dintre institutiile direct vizate, a facut miercuri dupa amiaza o serie de precizari.

"Alexandru Cumpanasu nu a fost cadru didactic titular si nici profesor asociat al SNSPA. Veniturile mentionate in declaratia de avere au fost obtinute de Alexandru Cumpanasu in calitate de expert in cadrul proiectului 'Consolidarea cadrului pentru cresterea calitatii serviciilor publice si sprijinirea dezvoltariila nivel local' (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Directia pentru Descentralizarea Administratiei Publice, in parteneriat cu SNSPA. In cadrul acestui proiect, si-au desfasurat activitatea aproximativ 180 de experti", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cumpanasu diploma facultate, #Cumpanasu diploma bacalaureat , #alegeri prezidentiale 2019