(P) Fara hotie reparam scolile! Planul USR PLUS de a schimba sistemul de educatie cu fonduri europene

Publicitate electorala
Joi, 23 Mai 2019, ora 19:30
11353 citiri
(P) Fara hotie reparam scolile! Planul USR PLUS de a schimba sistemul de educatie cu fonduri europene

De 30 de ani ni se pune aceeasi placa: Nu sunt bani. Nu avem spitale moderne pentru ca nu sunt bani. Nu avem autostrazi pentru ca nu sunt bani. Nu avem scoli noi pentru ca nu sunt bani. Romania nu este si nu a fost o tara saraca. Este o tara cu oameni saraci tinuti asa de o caracatita de hotie, coruptie si nepotism care a capusat institutiile statului la toate nivelurile.

Din cinci in cinci ani, la alegeri, PSD promite ca investeste in scoli, dar a furat banii si in continuare peste 2000 de unitati de invatamant din Romania au toaleta in curte, iar copiii mor in accidente stupide in fose septice.

In 2016 Guvernul Ciolos a adus in Romania fonduri europene care au fost investite in programe de educatie, dar acestea nu au fost continuate de PSD. De ce? Pentru ca le era greu sa fure.

Ce propune Alianta 2020 USR PLUS?

MAI MULTA EUROPA IN EDUCATIE

Uniunea Europeana are nevoie de o recentrare a prioritatilor strategice spre educatie. Vrem ca Parlamentul European sa promoveze politici europene de aliniere si crestere a standardelor europene comune in materie de educatie, sa suplimenteze bugetul european destinat proiectelor in educatie si sa sustina suplimentarea bugetelor nationale dedicate acestui domeniu.

FONDURI PENTRU SECURIZAREA ACCESULUI LA EDUCATIE

Alocarea de fonduri europene la nivelul intregii comunitati concentrate catre cresterea si securizarea accesului la educatie pentru copiii din familiile nevoiase: decontarea costurilor de transport pe toata perioada scolarizarii, reabilitarea unitatilor de cazare pentru elevii din scolile tehnice si de meserii care locuiesc la distanta.

FONDURI PENTRU INFRASTRUCTURA

Sustinem cresterea calitatii invatamantului vocational, tehnic si agricol prin alocarea de fonduri europene suplimentare catre programe de dezvoltare a infrastructurii necesare acestui tip de scolarizare (ateliere, sere, laboratoare).

"NIMENI NU RAMANE IN URMA"

Vrem sa cream la nivelul Uniunii Europene un fond special "Nimeni nu ramane in urma" pentru regiunile cu educatie deficitara. In Romania, la tara, dintre oamenii cu varsta intre 25 si 64 de ani, 38% au absolvit doar gimnaziul, 22% au facut si o scoala profesionala si mai putin de 17,5% au terminat liceul. Doar 0,4% din populatia din mediul rural urmeaza cursuri de formare profesionala dupa terminarea scolii.

ERASMUS PENTRU LICEENI

Propunem programul ERASMUS pentru liceeni: burse de mobilitate pentru organizarea si realizarea de programe de schimburi pentru liceeni.

CULTURA SI ISTORIE EUROPEANA

Sustinem introducerea, in toate statele membre, in invatamantul primar si gimnazial, de continut educational axat pe cultura si istoria europeana, cu accent pe unitatea si integrarea europeana a tuturor statelor membre.

GARANTIA PENTRU COMPETENTE

Propunem adoptarea, la nivel european, a Garantiei pentru competente - cadrul legislativ care sa asigure accesul la competente cheie aliniate cu nevoile pietei muncii pentru persoanele cu dificultate de acces la formare.

CADRU PAN-EUROPEAN DE EVALUARE

Vrem crearea unui cadru pan-european de evaluare periodica cu metode si continuturi de evaluare aliniate la testele PISA (Program For International Student Assessment) - inclusiv prin trecerea de la testele cu hartie si creion la evaluarea computerizata.

EDUCATIE FINANCIARA

Ne angajam sa elaboram proiecte de educatie a elevilor asupra importantei economisirii si administrarii averii personale, precum si integrarea temelor de educatie antreprenoriala in programa scolara care sa le permita tinerilor sa isi construiasca o cariera de antreprenori.

SUPLIMENTAREA GARANTIEI PENTRU TINERET

Militam pentru folosirea mai eficienta si suplimentarea garantiei pentru tineret, pentru a ajuta tinerii sa isi gaseasca locuri de munca, dar si pentru dezvoltarea unei garantii pentru competente (descrisa mai sus).

Voteaza pe 26 mai Alianta 2020 USR PLUS!

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Alian a 2020 USR PLUS, #program USR Plus Educatie , #alegeri europarlamentare 2019