Orban, despre anticipate: Cand se vor intruni conditiile, vom demara procedurile

Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 23:34
3965 citiri
Orban, despre anticipate: Cand se vor intruni conditiile, vom demara procedurile
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara ca s-a format o echipa de discutii, care va explora, impreuna cu partenerii politici, posibilitatea organizarii alegerilor anticipate si cand vor fi intrunite conditiile, vor fi demarate procedurile in acest sens.

Orban a reamintit faptul ca, potrivit Constitutiei, Parlamentul trebuie sa respinga doua guverne, intr-o perioada de minimum 60 zile, pentru ca presedintele sa poata dizolva Legislativul si ca este nevoie de un numar de parlamentari apropiat de 50% care sa se asocieze acestui obiectiv.

"Ca atare, noi am format o echipa de discutii, cu care exploram aceasta posibilitate, cu partenerii politici, incercand sa determinam crearea unei astfel de grupari care sa poata sa detina un numar de parlamentari suficient, astfel incat sa garanteze respingerea a doua guverne. (...) Daca vor exista aceste conditii, noi vom demara procedura de anticipate.

In rest, va aduceti aminte ca si negocierile pentru motiunea de cenzura nu le-am purtat sa anunt, sa bat toba, ca ma intalnesc cu x, cu y. Negocierile sunt niste negocieri care, de multe ori, presupun, cum sa zic, abordari extrem de delicate, pe care nu poti sa le faci, sa pui pe masa o strategie sau sa dezvolti o strategie prin planul de negociere, astfel incat sa stie adversarul ce vrei tu sa faci. Este clar ca vom duce aceste discutii, cand se vor intruni conditiile, din punctul nostru de vedere, vom demara procedura", a declarat premierul la Realitatea Plus.

Acesta a reiterat faptul ca PNL sustine organizarea alegerilor anticipate, pentru ca la ora actuala Parlamentul nu mai este oglinda fidela a optiunilor populatiei.

"Normal ca ne dorim anticipate, Partidul National Liberal sustine alegerile anticipate, am dat aceasta declaratie de sute de ori. Si este normal si firesc sa sustinem acest lucru pentru ca la ora actuala Parlamentul nu mai este oglinda fidela a optiunilor actuale ale populatiei. Optiunile s-au modificat radical si este clar ca Parlamentul trebuie sa fie o oglinda a optiunilor oamenilor, ca puterea trebuie intoarsa la popor, astfel incat oamenii sa-si aleaga reprezentantii.

De asemenea, s-a vazut clar ca exista o schimbare profunda in optiunile oamenilor, care a dus si la o reintoarcere a Romaniei pe un drum normal, pe un drum corect, pe un drum pozitiv. Or, este foarte complicat ca acest drum sa fie mentinut, atata timp cat Parlamentul actual inca este rezultatul unor alegeri din 2016 si nu are nicio legatura cu actualele optiuni politice ale oamenilor", a mai spus Orban.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Orban alegeri anticipate , #anticipate
Comentarii