Vrei sa fii condus de infractori sau de oameni cinstiti? Tu decizi

Autor: Mihai Dima - profesor universitar
Sambata, 25 Mai 2019, ora 16:00
3196 citiri

Doar 4 din 10 romani au votat la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Partidul Social Democrat (PSD) a castigat scrutinul obtinand 3,20 milioane de voturi, acestea reprezentand 17,50% din numarul romanilor cu drept de vot. In acelasi timp, un alt partid, ALDE, a fost votat de 0,39 milioane de romani, reprezentand 0,02% din acelasi numar. Totusi, din cauza faptului ca prezenta la scrutin a fost redusa, partidul castigator a obtinut 45,48%, iar ALDE a inregistrat 5,62% din numarul celor care au pus stampila pe buletinul de vot. Astfel, coalitia alcatuita din aceste doua partide si-a asigurat majoritatea in Parlamentul Romaniei, desi a fost votata de mai putin de o cincime dintre romanii cu drept de vot.

In ciuda reprezentativitatii reale scazute a coalitiei, aceasta s-a folosit de majoritatea de care a dispus in Parlament pentru a subordona cele mai multe dintre institutiile statului. Din decembrie 2016 pana acum, coalitia PSD-ALDE a bulversat societatea romaneasca prin actiuni de o gravitate extrema, multe dintre acestea neavand precedent in viata politica din ultimele trei decenii:

* atacarea si subminarea sistemului de justitie;

* impunerea non-valorilor si a persoanelor cu probleme penale, pe criterii clientelare, in functii cu cele mai mari responsabilitati in stat;

* modificarea legislatiei in favoarea infractorilor;

* indatorarea Romaniei in ritm accelerat;

* folosirea institutiilor statului in interes personal sau de partid;

* aservirea presei unor interese cu ramificatii infractionale si obstructionarea presei libere;

* manipularea prin presa scrisa si prin televiziune;

* emiterea de catre Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a unor decizii aberante, impuse de acoliti ai coalitiei aflate la putere, favorabile infractorilor (de exemplu, in contradictie chiar si cu decizi anterioare ale acestei institutii;

* deteriorarea accentuata a relatiilor actualei puteri politice si a guvernului cu institutiile europene.

Toate aceste actiuni sunt parte dintr-o agenda ascunsa a partidelor aflate la putere, care nu s-a regasit in programul electoral facut public inaintea alegerilor din 2016.

Reactia societatii a fost, de asemenea, fara precedent. Au avut loc proteste continue, cu sute de mii de participanti, extinse pe parcursul a doi ani si jumatate. Acestea au fost nu numai ignorate cu desavarsire de guvernanti si de parlamentarii Puterii, ci si obstructionate, de multe ori folosind in mod abuziv institutii ale statului, cum sunt Jandarmeria si televiziunea publica.

Viata fiecaruia dintre noi a fost afectata in mod negativ de actiunile coalitiei aflate la putere, in moduri care nu mai pot fi tolerate:

* vrei ca deciziile care iti afecteaza viata sa nu mai fie luate de oameni incompetenti, cu probleme penale?

* vrei sa nu te mai simti in nesiguranta stiind ca mii de infractori sunt liberi fiind scosi din penitenciare inainte de termen?

* vrei ca regulile dupa care functioneaza un stat democratic sa nu mai fie modificate conform intereselor unor infractori de catre acoliti ai acestora din cadrul CCR?

* vrei sa nu mai fi amagit cu mariri de salarii care sunt anulate de cresterea preturilor generate de inflatie?

* vrei ca taxele si impozitele pe care le platesti sa nu mai alimenteze veniturile nejustificate ale unor oameni politici?

* vrei sa nu mai creasca de la o luna la alta valoarea ratei pe care trebuie sa o platesti la banca?

* vrei sa nu mai eziti sa apelezi la servicii medicale de frica faptului ca te poti imbolnavi in spitalele din Romania?

* vrei sa nu mai irosesti ore si zile de asteptare in trafic din cauza lipsei autostrazilor?

Avem ocazia sa incepem schimbarea acestei situatii si sa stopam actiunile de favorizare a infractorilor orchestrate de coalitia aflate la putere, votand in cadrul alegerilor europarlamentare si pentru referendumul pentru justitie. Nu lasa o minoritate sa decida viitorul tau. Voteaza!

Prof. univ. Mihai Dima, doctor in fizica, fost bursier Humboldt la Universitatea din Bremen si fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI)

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#mobilizare vot europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019