Hai la vot! Alegerile europene sunt despre viitorul copiilor nostri

Autor: Iuliu Winkler - europarlamentar
Sambata, 25 Mai 2019, ora 17:00
2033 citiri

Constructia europeana se afla intr-un moment critic, la o rascruce de drumuri. De aceea, alegerile din 26 mai sunt cele mai importante dintre toate scrutinele europene de la aderarea noastra la Uniunea Europeana. Este momentul in care cetatenii europeni vor decide ce fel de Uniune Europeana isi doresc, daca vor o Uniune solidara sau o Uniune cu mai multe viteze, daca vor o Uniune preocupata de prosperitatea tuturor sau o Uniune partinitoare, care tolereaza pe mai departe aplicarea dublului standard in interiorul granitelor sale.

Avem nevoie de o Uniune puternica, de o Uniune a natiunilor, a comunitatilor si a regiunilor, care sa aiba capacitatea de a armoniza interesele tuturor. Avem nevoie de o Uniune care sa poata raspunde in mod coerent si solidar provocarilor globale.

In 26 mai, cetatenii din Romania vor decide daca reprezentantii lor in Parlamentul European vor avea capacitatea si forta de a contribui in mod semnificativ la reformarea Uniunii Europene. In definitiv, votul in alegerile europene este despre viitorul copiilor nostri.

Legislativul european care se va constitui dupa 26 mai va lua hotarari importante cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru urmatorii 7 ani. Deputatii europeni vor avea un vot decisiv referitor la viitoarele finantari care vor sprijini dezvoltarea regiunilor si comunitatilor noastre, finantari care vor contribui la dezvoltarea si modernizarea agriculturii noastre, dar si a mediului antreprenorial autohton.

Duminica, 26 mai, cetatenii vor decide daca vor o Uniune care respecta identitatile sau o Uniune care vine ca un tavalug si care uniformizeaza identitati, comunitati, natiuni.

Votul din 26 mai este important pentru toate comunitatile minoritatilor nationale din Uniunea Europeana pentru ca deputatii pe care ii vor trimite in Parlamentul European vor continua eforturile destinate elaborarii si adoptarii unor reglementari care sa asigure protectia la nivel european a minoritatilor nationale.

In chestiunea referendumului organizat simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, orice asemenea consultare publica este un semnal important pentru clasa politica. Ne dorim cu totii ca Romania sa devina un stat de drept functional. Ca atare, raspunsul pozitiv la cele doua intrebari din cadrul referendumului este de la sine inteles. Evident, valorificarea rezultatului referendumului va constitui obiectul unei modificari a Constitutiei Romaniei.

Iuliu Winkler este membru al Parlamentului European din partea UDMR, grupul parlamentar PPE, vicepresedinte al Comisiei pentru Comert International si membru supleant in Comisia pentru Dezvoltare Regionala din PE.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#mobilizare vot europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019