Firea spune ca nu vrea sa candideze la presedintie si nu e surprinsa de rezultatul slab obtinut de PSD

Duminica, 26 Mai 2019, ora 23:34
9550 citiri
Firea spune ca nu vrea sa candideze la presedintie si nu e surprinsa de rezultatul slab obtinut de PSD
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune ca este surprinsa de declaratia lui Liviu Dragnea, potrivit careia ea sau Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa fie candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidentiale.

Firea precizeaza insa ca nu si-a dorit si nu isi doreste sa candidez la presedintie. Isi doreste doar sanatate si sustinere, sa finalizeze cu bine proiectele pentru Bucuresti.

"Sunt surprinsa de declaratia Domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidentiale. Nu am discutat acest subiect cu Domnia-sa nici acum si nici cand eram in conducerea PSD.

Consider ca PSD, in forurile statutare, trebuie sa-si decida candidatul la Prezidentiale. Nu mi-am dorit si nu imi doresc sa preiau conducerea PSD. Nu mi-am dorit si nu imi doresc sa candidez la Presedintie. Imi doresc, insa, sa am sanatate si sustinere, sa finalizez cu bine proiectele pentru Bucuresti", scrie Gabriela Firea intr-o lunga postare pe Facebook.

Iata si ce spune Calin Popescu Tariceanu despre candidatura la prezidentiale

Totodata, Firea spune ca nu a fost surprinsa de rezultatul slab obtinut de PSD la europarlamentare, precizand ca e o consecinta a deciziilor si comportamentului din ultimii doi ani, cel putin.

"PSD va trebui sa depuna eforturi, in perioada urmatoare, sa recapete increderea romanilor. Sa se reorganizeze, sa se relanseze si abia apoi sa-si voteze candidatul pentru alegerile Prezidentiale.

Am vazut si eu, ca toata tara, procentele de la exit-poll. Nu sunt surprinsa! Este o consecinta a deciziilor si comportamentului din ultimii doi ani, cel putin", mai afirma edilul Capitalei.

Firea considera ca romanii care nu au votat cu PSD nu au fost impotriva partidului, ci impotriva conducerii.

"Romanii nu au fost atat de mult impotriva partidului, cat au fost impotriva conducerii. Nu doresc sa cada capete: de obicei, cei care pierd pleaca atunci cand exista onoare fata de colegii de partid si fata de tara.

Macar atat sa dam Romaniei: minimum de onoare cetateneasca. Noi putem disparea ca partid, putem disparea ca oameni politici dar Romania trebuie sa ramana o natiune demna si puternica!", subliniaza primarul.

Edilul Capitalei spune iar ca Liviu Dragnea i-a boicotat proiectele pentru a nu creste in sondaje si povesteste, din nou, despre operatia facuta recent.

"Dupa castigarea alegerilor parlamentare din 2016, din pacate, am fost tranformata in sac de box. Unii ministrii mi-au spus, dupa ce au fost schimbati, ca nu au ajutat Primaria Capitalei pentru ca nu era dat un ok de "sus", ca sa "nu creasca Firea in sondaje".

Au fost boicotate proiecte ale Bucurestiului de catre unii membri ai guvernelor care s-au succedat si am fost si sunt blocata de PNL si USR in Consiliul General. Cum ar fi aratat azi scorul PSD daca erau indeplinite promisiunile din campaniile electorale atat in Capitala, cat si in intreaga tara?

Sanatatea mea, in ultimele sase luni, a atarnat de un fir de ata. Am avut mai multe interventii si o operatie dificila iar in vara aceasta mai urmeaza una complexa, sper finala", mai scrie Firea.

Vezi exit-poll final: Voturile diasporei pot trimite PSD-ul pe locul 3

Urmareste LIVE pe Ziare.com declaratiile liderilor politici dupa aflarea primelor rezultate exit-poll.

Iata cum s-a desfasurat ziua votului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gabriela Firea presedintie, #Liviu Dragnea Gabriela Firea presedintie, #rezultat alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019
Comentarii