Daca iti mai pasa ...

Autor: Radu F. Alexandru - scriitor
Sambata, 25 Mai 2019, ora 14:42
3210 citiri

Multi, extrem de multi dintre romani s-au obisnuit cu ideea ca, de-a lungul istoriei, am fost cel mai adesea victimele intereselor si jocurilor oculte ale unor forte din afara tarii, care nu si-au urmarit decat propriile interese si noua nu ne-au facut de rau. Perceptia este in total dezacord cu realitatea si ascunde, de fapt, adevarul dureros ca noi am fost, cel mai frecvent, proprii nostri dusmani. Nu ne-am identificat corect interesele majore ale neamului, nu am fost in stare sa ne luptam si sa ne sacrificam pentru ele.

De 30 de ani orbecaim intr-o tranzitie care stim bine de unde a pornit, dar nu suntem in stare sa fixam destinatia la care vrem sa ajungem; "obiectivele de etapa" cu atat mai mult sunt inaccesibile gandirii multora dintre noi. De ce, de unde haosul si bezna in care ratacim? Aceeasi "eterni dusmani ai Romaniei, aceleasi forta maleficie care vor sa ne dea lovitura finala".

Daca iti repugna teza asta care ne trateaza ca pe niste retardati congenitali; daca mai ai un dram de respect de sine si un sentiment de responsabilitate fata de familia, fata de copiii tai, fata de parintii tai.

Daca iti mai pasa macar cat si negru de sub unghie de soarta aceste tari - VINO LA VOT!

Altfel, de-a doua zi, n-ai sa mai poti sa te intrebi niciodata: "Doamne, in ce tara traim?"!.

Va fi tara care s-a nascut (si) ca urmare a votului tau.

Radu F. Alexandru este un dramaturg, prozator si politician roman, fost senator.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#mobilizare vot alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2019