Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ciprian Ciucu vrea sa fie candidatul care o invinge pe Firea la Bucuresti. Ce spun Barna si Orban despre colaborarea la locale

Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 17:43
8903 citiri
Ciprian Ciucu vrea sa fie candidatul care o invinge pe Firea la Bucuresti. Ce spun Barna si Orban despre colaborarea la locale
Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu vrea sa candideze la Primaria Capitalei.

"Eu am viziunea cea mai realista, dar si instrumentele cu care sa pun Bucurestiul pe baze solide dupa ce a fost adus in pragul dezintegrarii de catre PSD", a scris pe xFacebook Ciprian Ciucu.

Postarea sa apare in aceeasi zi in care deputatul independent Nicusor Dan si-a lansat Programul pentru Bucuresti, viziunea sa pentru Capitala urmand sa fie supusa dezbaterii publice, cu cetatenii, dar si cu specialistii. Nicusor Dan incearca sa obtina sprijinul USR pentru candidatura sa.

In plus, la aceeasi conferinta de presa, presedintele interimar al USR Bucuresti, Dumitru Dobrev, a anuntat ca noua conducere a formatiunii si candidatul la PMB vor fi stabilite pe data de 7 decembrie, in cadrul conferintei municipale.

In acelasi timp, tot azi, s-au intalnit si liderii PNL si USR, Ludovic Orban si Dan Barna, care au discutat inclusiv despre alegerile locale de anul viitor si perspectiva candidatilor comuni in marile orase cu primari PSD.

Demn de mentionat este si ca PLUS, aliatul electoral al USR, are deja un candidat pentru Bucuresti in persoana fostului ministru Vlad Voiculescu.

Ce vrea Ciucu

"Bun. Prezidentiale au trecut cu bine, in Sectorul 6, candidatul PNL, presedintele Iohannis, a scos un scor foarte bun si in turul 1 si in turul 2.

Am muncit cu totii, ne-am facut treaba. Sectorul 6 a iesit pe locul doi in Bucuresti si ca procente si ca numar de voturi in aceste alegeri", a scris Ciprian Ciucu, care conduce interimar filiala PNL Sector 6.

Ciucu intentioneaza sa candideze in 2020.

"De acum ma voi concentra exclusiv pe alegerile locale si pe obiectivul meu personal. Imi voi convinge si partidul, dar si pe voi ca eu am viziunea cea mai realista dar si instrumentele cu care sa pun Bucurestiul pe baze solide dupa ce a fost adus in pragul dezintegrarii de catre PSD", sustine Ciucu.

Ce au stabilit Orban si Barna

Dan Barna a anuntat, la finalul unei intalniri cu premierul Ludovic Orban, ca au discutat "perspective de colaborare in acele locuri unde sunt primari PSD de care Romania trebuie sa scape".

Insa liderul USR nu a vrut sa nominalizeze orasele vizate.

"Am discutat niste chestiuni generale de principiu", a spus Dan Barna, care a precizat ca va mai avea intalniri si cu presedintele Klaus Iohannis, dar si inca una cu Ludovic Orban.

Intrebat daca aceasta colaborare se poate extinde si cu participarea PMP, Dan Barna a replicat: "Principiul este ca, in marile orase, acolo unde avem primar PSD, sa avem un candidat unic al Opozitiei".

"Am spus si in aceasta intalnire, am spus-o de fiecare data: Gabriela Firea poate fi infranta, dar e nevoie de un candidat unic al Opozitiei in Bucuresti si in perioada urmatoare exact aceste negocieri le vom purta pentru a gasi cele mai bune mecanisme pentru a identifica acel candidat care are cel mai bun suport popular in Bucuresti", a completat Barna.

Aceasta pare sa fie calea pentru a invinge in Bucuresti, unde amintim ca, desi Klaus Iohannis a castigat categoric alegerile, PSD-ul Gabrielei Firea a reusit sa obtina un scor destul de bun pentru Viorica Dancila, de peste 30%.

In Sectorul 5 al Capitalei, Viorica Dancila s-a apropiat periculos de scorul de 40%.

Rezultatele sunt surprinzatoare daca tinem cont de modul jalnic in care a fost administrata Capitala in ultimii ani de cei 7 primari PSD si de faptul ca in alte zone din tara victoria lui Iohannis a fost zdrobitoare (la Cluj a luat peste 80%, de exemplu).

Ramane de vazut in ce fel acest scor de la Bucuresti ii va face pe liderii PNL si USR-PLUS sa abordeze alegerile locale din primavara. Fara un candidat comun, este putin probabil sa ii detroneze pe edilii PSD, avand in vedere ca se voteaza intr-un singur tur si s-a vazut acum ca partidul Gabrielei Firea are lejer peste 30%.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ciucu candidat Primaria Capitalei, #Barna Orban candidati comuni locale 2020 , #alegeri locale 2020