Ce spun romanii de impozitarea marilor averi, Tinutul Secuiesc si votul prin corespondenta - sondaj INSCOP

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 11:25
4911 citiri
Ce spun romanii de impozitarea marilor averi, Tinutul Secuiesc si votul prin corespondenta - sondaj INSCOP
Foto: Arhiva Ziare.com

Majoritatea romanilor considera ca alegerile parlamentare trebuie organizate simultan cu cele prezidentiale si sunt de acord cu impozitarea marilor averi, releva un sondaj INSCOP realizat in perioada 10-15 septembrie.

Potrivit sondajului, 85% dintre romani au o parere buna despre initiativa de impozitare a marilor averi, 3,7% au o parere nici buna, nici proasta despre aceasta initiativa, 7,5% declara ca au o parere proasta despre acest proiect, in timp ce procentul non-raspunsurilor este de 3,8%.

Totodata, 48,3% dintre respondenti sunt de acord cu noua lege a salarizarii bugetarilor, 24,6% au o parere nici buna, nici proasta despre acest demers, in timp ce 19,2% au o parere proasta. 7,9% au ales varianta "nu stiu/nu raspund".

In ceea ce priveste introducerea votului prin corespondenta pentru romanii din strainatate, 42,3% dintre cei intervievati au o parere buna, 21,3% au ales optiunea "nici buna, nici proasta", iar 27,4% nu sunt de acord. Procentul non-raspunsurilor pe acest subiect este de 9%.

Pe subiectul legat de autonomia Tinutului Secuiesc, 7,1% dintre persoanele chestionate sunt de acord, 11,2% au o parere nici buna, nici proasta, 72,2% au o parere proasta, iar 9,5% nu stiu sau nu raspund.

Violul din Vaslui: 1 din 4 romani crede ca si victima e de vina - sondaj Inscop

In problema colaborarii dintre Guvern si presedinte, sondajul releva ca 77,8% dintre respondenti sunt de parere ca Executivul trebuie sa colaboreze strans cu seful statului pe orice subiect de interes public (fata de 78,3% in luna iulie), 13,6% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 8,6% sunt nehotarati in aceasta chestiune.

Totodata, 63% dintre romani sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale la aceeasi data, 22,9% isi exprima dezacordul, in timp ce procentul non-raspunsurilor este de 14,2%.

Intentie de vot: Cum s-ar descurca UNPR la alegeri separat de PSD - sondaj INSCOP

Legat de culoarea politica a Executivului, 30,4% dintre cei chestionati sunt de acord ca actualul Guvern ar trebui inlocuit de unul al PNL (fata de 33,2% in luna iulie), 50% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 19,6% nu stiu sau nu raspund.

Astfel, 26,9% dintre persoanele intervievate considera ca actualul Executiv trebuie sa ramana in functie, dar cu un alt prim-ministru, pe cand 51,7% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 21,4% nu stiu sau nu raspund.

Sondajul mai arata ca 26,4% dintre respondenti sunt de acord cu ipoteza organizarii de alegeri anticipate (fata de 30,3% in luna iulie), 62,4% isi exprima dezacordul cu aceasta propunere, iar 11,2% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research, la comanda Adevarul, in perioada 10-15 septembrie, pe un esantion de 1.085 persoane si are o eroare maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sondaj impozitare averi mari, #sondaj Tinutul Secuiesc, #sondaj alegeri prezidentiale parlamentare , #sondaj
Comentarii