Ce judete a castigat Iohannis de la Barna, Dancila si Kelemen, in doar 5 luni (Harti comparative)

Luni, 11 Noiembrie 2019, ora 16:39
14337 citiri
Ce judete a castigat Iohannis de la Barna, Dancila si Kelemen, in doar 5 luni (Harti comparative)
Foto: Facebook / PNL

Klaus Iohannis a iesit invingator in primul tur al alegerilor prezidentiale si in judete in care la alegerile europarlamentare din 26 mai PNL fusese invins de PSD, de Alianta USR-PLUS sau chiar de UDMR. Pe lista se afla si Capitala, unde PNL si-a luat revansa.

Astfel, Klaus Iohannis a invins-o pe Viorica Dancila in judetele Neamt, Bacau, Vaslui, Galati, Braila, Hunedoara si Dambovita, unde PSD castigase alegerile europarlamentare din luna mai. In felul acesta, PSD a pierdut Moldova, dar si-a pastrat Oltenia si partial Muntenia.

De asemenea, Klaus Iohannis a fost preferat ca presedinte si in judetele Salaj, Cluj, Iasi, Constanta, Timis, Brasov, adica in toate judetele in care Alianta USR-PLUS castigase europarlamentarele.

In plus, Klaus Iohannis a preluat de partea sa si judetele Mures si Satu Mare, unde in luna mai UDMR iesise pe primul loc. De data asta, UDMR si-a adjudecat doar Harghita si Covasna.

Alegeri europarlamentare (26 mai 2019) / Turul 1 al alegerilor prezidentiale (10 noiembrie 2019):

Foto: Ziare.com

Klaus Iohannis a razbunat PNL in Bucuresti

In Bucuresti, Klaus Iohannis a castigat cu putin peste 30% in fiecare dintre cele sase sectoare. El a fost urmat de Dan Barna, cu exceptia Sectorului 5, unde pe locul doi s-a situat Viorica Dancila.

In schimb, la alegerile europarlamentare din 26 mai, Alianta USR-PLUS castigase mai mult decat confortabil in toate cele 6 sectoare (aproximare in mii de voturi):

Sectorul 1: USR - 52 / PNL - 20 / PSD - 19

Sectorul 2: USR - 64 / PSD - 27 / PNL - 26

Sectorul 3: USR - 81 / PSD - 31 / PNL - 29

Sectorul 4: USR - 57 / PSD - 24 / PNL - 22

Sectorul 5: USR - 40 / PSD - 22 / PNL - 19

Sectorul 6: USR - 79 / PSD - 29 / PNL - 27

Intr-un comunicat remis luni Ziare.com, PNL Bucuresti subliniaza faptul ca "a reusit, prin candidatul sau la Presedintie, Klaus Iohannis, sa obtina cel mai bun scor din istoria sa post-decembrista la nivelul Capitalei".

"Conform rezultatelor centralizate cu privire la primul tur al Alegerilor Prezidentiale 2019, PNL este principala forta politica din Capitala - scorul obtinut de candidatul PNL la Presedintia Romaniei, Klaus Iohannis fiind de 31.6%, urmat la o distanta considerabila de candidatul USR, Dan Barna, cu 24.7% si de candidatul PSD, Viorica Dancila, cu 17.8% din totalul voturilor.

Rezultatele de la aceste alegeri din care rezulta un numar de 289.000 voturi in Bucuresti pentru Klaus Iohannis, cu 20.000 de voturi mai mult decat obtinuse candidatul Iohannis in primul tur al alegerilor din 2014 la nivelul Capitalei", se mai arata in comunicatul PNL Bucuresti.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#PNL victorie europarlamentare prezidentiale, #scoruri USR europarlamentare prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019