Cum arata o sala de sport din Arad, construita cu 3,5 milioane de lei: Buruienile ajung la 3 metri

Luni, 01 Iulie 2019, ora 14:06
6188 citiri
Cum arata o sala de sport din Arad, construita cu 3,5 milioane de lei: Buruienile ajung la 3 metri
Foto: Arhiva Pixabay

O sala de sport construita de Compania Nationala de Investitii (CNI) si inaugurata in 2012, dupa investitii de 3,5 milioane de lei la care a contribuit si Primaria Arad, nu mai este folosita de un an, pentru ca scoala pentru care a fost realizata constructia s-a mutat, iar universitatea care a folosit-o ulterior a renuntat sa administreze acest obiectiv.

In 2010, urmare a solicitarii administratiei locale din municipiul Arad, CNI a finantat construirea unei sali de sport pentru Liceul cu Program Sportiv Arad, scoala care la acel moment se afla la o distanta de un kilometru. Finantarea CNI s-a ridicat la suma de 2.574.985 lei, insa Primaria Arad a mai contribuit cu aproximativ un milion de lei pentru realizarea utilitatilor, oferind si un teren cu suprafata de 3.316 metri patrati. Lucrarile s-au incheiat in 2012, insa intre momentul acordarii finantarii si cel al inaugurarii investitiei, liceul s-a mutat din cartierul Micalaca in cartierul Bujac, in alt capat al orasului.

Pentru ca investitia nu mai folosea scopului initial, Primaria Arad, in gestiunea careia a ajuns sala de sport, a fost de acord sa o dea in folosinta Universitatii de Vest "Vasile Goldis". Sala a fost folosita de studentii specializarii Sport din cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane si Educatie Fizica si Sport, dar in urma cu un an, dupa incheierea cursurilor inainte de vacanta de vara, universitatea a renuntat la sala, pentru ca avea prea putini studenti care o foloseau, iar cheltuielile de intretinere erau prea mari.

In baza unei hotarari a Consiliului Local Arad, primaria a preluat din nou in gestiune sala de sport, in vara anului trecut, de cand nu mai este folosita.

Ce spune primarul

Primarul interimar al municipiului Arad, Calin Bibart, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca abia in primavara acestui an s-a reusit finalizarea unui regulament de functionare a bazei sportive, care poate fi inchiriata.

"Pe noi ne-a luat prin surprindere decizia universitatii de a renunta, anul trecut, la aceasta sala de sport. Evident ca trebuia sa o preluam in gestiune, dar nu aveam un regulament de functionare. S-a emis un regulament in luna aprilie, pentru ca sala sa poata fi folosita fie de cluburi sportive, pentru antrenamente, fie de persoane sau alte entitati juridice interesate sa o inchirieze", a declarat primarul.

Conform regulamentului de functionare, sala poate fi inchiriata cu preturi cuprinse intre 30 si 125 de lei pe ora (fara TVA), in functie de perioada din zi, cel mai ieftin fiind intre orele 09:00 si 14:00, iar cel mai scump seara, dupa ora 19:00.

Pana in prezent, insa, nimeni nu a inchiriat baza sportiva, care pare abandonata, pentru ca buruienile de pe terenul respectiv au ajuns la o inaltime de aproape trei metri.

Reprezentantii municipalitatii sustin ca vor promova baza sportiva si vor incerca sa aduca profit din inchirierea ei, insa aceasta se afla construita pe un camp, la marginea orasului, intr-o zona cu putine locuinte.

OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#sala sport Arad paragina , #investitii