Qbis lanseaza WebDo - o platforma web cu servicii digitale integrate pentru antreprenori si IMM

Comunicat de presa
Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 20:09
7699 citiri
Qbis lanseaza WebDo - o platforma web cu servicii digitale integrate pentru antreprenori si IMM

Investitie 4 milioane lei, din care peste 60% bani europeni

Qbis (Q-bis Consult SRL), companie locala infiintata de trei antreprenori in urma cu peste 15 ani, a lansat o platforma web cu servicii digitale de marketing integrate, dedicata antreprenorilor si IMM.

Dezvoltarea WebDo s-a realizat in 20 luni de catre o echipa de specialisti IT din Romania, iar investitia necesara a fost de 4 milioane de lei, din care 2.5 milioane de lei au provenit din fonduri europene din Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

WebDo ofera clientilor sai o solutie integrata pentru prezenta online a unui business: domeniu, hosting, blog, analiza traficului si a continutului, aplicatii de marketing - newsletter, sondaje, eDetailing - suport si o echipa de designeri dedicata.

Platforma web ataca topul solutiilor similare de pe piata internationala fiind o varianta mult mai accesibila atat din punct de vedere al pretului, cat si al functionalitatilor disponibile.

"Suntem orientati catre piata interna, dar mai ales catre pietele emergente, unde observam o dinamica deosebita in zona de online. Asia, Africa, America de Sud sunt piete unde micii antreprenori si IMM-urile cauta sa-si extinda business-ul in zona de online, consolidandu-si astfel pozitia in piata.

Asa cum am gandit solutia WebDo, acestia au acces la o solutie completa si integrata pentru site-ul de prezentare si marketing digital aferent. Estimam ca in primul an circa 90% dintre clienti vor fi din Asia, iar in 3-5 ani piata locala va ajunge sa reprezinte peste 30%", declara Adrian Patrascu, Administrator si Director IT QBis.

Instrumentele de marketing oferite ca parte a solutiei integrate diferentiaza WebDo de competitori. Astfel, cu o interfata user-friendly, WebDo poate gestiona complet atat crearea unui site, cat si trimiterea de newslettere, prezentari personalizare in sistem eDetailing sau crearea de sondaje astfel incat beneficiarul sa aiba o imagine completa si complexa a businessului sau. Website-urile pot fi create si gestionate de pe orice dispozitiv - desktop, tableta, smartphone.

"Ne dorim sa oferim posibilitatea oricarui business owner sau freelancer sa transforme o idee intr-un website complet functional. Ne-am orientat catre dezvoltarea in cloud pentru a fi cat mai aproape de tendintele in tehnologie, dorind totodata sa oferim securitate la cel mai inalt nivel intr-o varianta accesibila pentru cei cu buget redus, dar usor de gestionat, prin interfata integrata si user-friendly.

Astfel, aplicatii comune, precum un newsletter sau un web builder pot fi gestionate din acelasi cont ca si tooluri mai specifice, cum ar fi eDetailing pentru covertirea leadurilor", a precizat Adrian Patrascu.

Dincolo de functionalitate, designul a fost o prioritate in dezvoltarea solutiilor oferite, iar la dezvoltarea template-urilor a lucrat o echipa internationala, formata din specialisti din Romania, Marea Britanie, Brazilia si Ucraina, coordonata de un manager de proiect din echipa locala.

In plus, site-urile create prin platforma WebDo sunt optimizate SEO si vin cu varianta mobile-friendly integrata, indiferent de template-urile create, fiind usor de urmarit si de gestionat de pe orice ecran.

"Platforma WebDo suplineste prin solutiile oferite nevoia unei persoane dedicate care sa gestioneze prezenta online a unui business, de la partea tehnica la marketing, iar crearea site-ului si trecerea sa pe online dureaza cateva minute. Pentru personalizarea in detaliu a solutiilor oferite, punem la dispozitie, la cerere, o echipa de designeri. Astfel, costurile implementarii si administrarii unui site sunt eficientizate la maximum de catre business owner", a mai spus Adrian Patrascu.

Utilizatorii pot crea site-uri gratuit prin WebDo, insa pentru a beneficia de solutiile complete oferite de acesta abonamentul costa 24 EUR/lunar. In urmatoarele 6 luni, clientii WebDo vor avea la dispozitie si o platforma eCommerce, devenind o solutie atractiva si pentru antreprenorii din zona magazinelor online.

Qbis estimeaza recuperarea investitiei proprii in 3 ani si apreciaza un numar de 500 de utilizatori inregistrati pana la finalul acestui an. Din 1 septembrie, platforma WebDo este disponibila pentru utilizatori din toata lumea, in varianta beta.

Dezvoltarea platformei WebDo s-a realizat in cadrul proiectului denumit "CREAREA UNEI PLATFORME CLOUD PENTRU APLICATII SOFTWARE", proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020;

Beneficiarul proiectului este Q-Bis Consult SRL.

Scopul si obiectivul general al proiectului: dezvoltarea unei aplicatii inovative, in CLOUD. Aplicatia web este destinata intreprinderilor sau persoanelor individuale folosind infrastructura tip CLOUD cu un grad ridicat de scalabilitate si securitate a datelor

Rezultatele asteptate/finale in urma implementarii proiectului: o aplicatie inovativa dezvoltata in CLOUD, 7 active tangibile achizitionate si 3 locuri de munca nou create pana la pana la finalizarea implementarii proiectului

Valoarea totala a proiectului este de 4.103.713,36 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.586.343,00 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni de la data semnarii contractului de finantare, cu data de incepere a proiectului in 02.08.2017 si data finalizarii 02.12.2019.

Codul proiectului: cod SMIS 2014+: 116265

Date de contact:

Q-bis Consult SRL

Adresa: Bucuresti, str Calea 13 Septembrie nr. 75-79 bl. 73-75, et. 6, scara 1, ap. 41, sector/judetul 5 Romania

Nume persoana de contact: Adrian Patrascu

Functie: Administrator

Tel.: +40-314-259-332;

fax: 031.425.93.31;

e-mail: adrian@qbis.ro

"Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Qbis WebDo , #IMM