O companie din Turcia deschide o fabrica de biscuiti in Romania - Face sute de angajari

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 18:33
8161 citiri
O companie din Turcia deschide o fabrica de biscuiti in Romania - Face sute de angajari
Foto: The Star

Una dintre cele mai mari companii din industria alimentara din Turcia, ETI, va investi 40 de milioane de euro la Craiova, in prima sa fabrica din strainatate.

Fabrica va fi deschisa in octombrie anul viitor, cu circa 300 de angajati si va produce biscuiti si prajituri.

"Ne-am orientat investitia catre Romania datorita conditiilor bune de piata, avantajelor pozitionarii in regiune, a logisticii si stabilitatii economice a tarii", a declarat marti intr-un comunicat presedintele ETI, Firuzhan Kanatli.

El a apreciat ca orasul Craiova a fost ales si pentru ca se afla situat chiar in centrul regiunii in care vor face distributia, drept pentru care vor putea "optimiza distantele din punct de vedere logistic si vom putea ajunge mai repede la consumatori".

"Intentia noastra este de a deveni un brand regional si global. Odata cu investitia in Romania, am facut un pas important catre indeplinirea acestui obiectiv", a mai spus presedintele ETI.

UE vrea mai multe investitii: Face un fond de 21 de miliarde de euro

Firuzhan Kanatli a fost prezent marti la ceremonia de incepere a lucrarilor la fabrica din Craiova, alaturi de presedintele Consiliului Executiv ETI, Hakan Polatoglu si ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Osman Koray Ertas.

La acelasi eveniment, din partea autoritatilor romane au fost prezenti primarul municipiului Craiova Lia-Olguta Vasilescu si presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.

Oficialii turci au afirmat ca fabrica va produce 11.000 de tone de dulciuri in primul an, care vor fi exportate catre 40 de tari. Compania detine sapte fabrici, cu 7.000 de salariati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#companie Turcia investitie Craiova, #companie alimentara fabrica Romania, #investitie fabrica Craiova , #fabrica