Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Marks & Spencer inchide unele magazine din Romania, pe celelalte le vinde

Marks & Spencer inchide unele magazine din Romania, pe celelalte le vinde
Foto: Facebook/Marks & Spencer
Trei magazine detinute de Marks Spencer in Romania se vor inchide, iar restul vor fi vandute grupului cipriot Voici La Mode, care devine noul detinator al francizei pe piata noastra.

Retailerul britanic de imbracaminte si decoratiuni interiorare a anuntat, joi, ca inchide din toamna trei magazine din Iasi, Bucuresti si Constanta.

"Decizia a fost luata pe baza analizei strategice realizate in noiembrie 2016 de MarksSpencer cu privire la activitatea sa internationala, in urma careia a rezultat propunerea ca MS sa opereze pe mai putine piete cu magazine aflate integral in proprietatea sa si sa se concentreze mai mult pe activitatile derulate prin societati mixte si in regim de franciza", se arata in comunicatul MS.
Marks Spencer si Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la conditiile aferente vanzarii si intra acum in ultima etapa de finalizare a tranzactiei, etapa care include discutiile finale cu proprietarii spatiilor comerciale si pregatirea operationala pentru transfer.

Grupul Voici La Mode preia trei magazine Marks Spencer, aflate in Plaza Romania, Bucuresti Mall si Feeria (Baneasa Shopping City). Aceste magazine vor continua sa functioneze normal in aceasta ultima etapa care precede finalizarea vanzarii.

Marks Spencer nu a reusit sa gaseasca o alternativa viabila pentru celelalte trei magazine aflate in Iasi, Mega Mall Bucuresti si City Park Constanta, prin urmare MS a luat hotararea de a inchide aceste magazine in toamna.
"Planul nostru de afaceri include preluarea a trei magazine MS si deschiderea de noi magazine MS in locatii premium. Ne vom concentra eforturile astfel incat Marks Spencer sa redevina destinatia preferata pentru achizitia de produse de inalta calitate si valoare in Romania", a declarat directorul general al Grupului Voici La Mode, Artemis Antoniadou.

Marks Spencer a fost infiintata in 1884 si a intrat pe piata din Romania in 2000.

Grupul Voici La Mode lucreaza in parteneriat cu Marks Spencer din anul 1960 si opereaza patru magazine in sistem de franciza MS in Nicosia, Cipru. Grupul intentioneaza sa aduca si alte marci internationale pe piata romaneasca.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 19 Mai 2017, ora 08:13

 Articol citit de 2857 ori

Citeste si: