Guvernul vrea apa minerala de stat

Duminica, 20 August 2017, ora 19:30
7278 citiri
Guvernul vrea apa minerala de stat
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul vrea ca Romania sa aiba brandul propriu de apa minerala imbuteliata - fie prin crearea unei noi marci, fie prin valorificarea marcilor locale de traditie.

In acest sens, Ministerul Economiei, care este actionarul unic al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM), a cerut institutiei sa interprinda toate demersurile necesare pentru a duce la indeplinire obiectivul "Achizitionarea a minimum doua instalatii de imbuteliere a apei minerale pentru crearea unei marci proprii sau pentru valorificarea unor marci de traditie", scrie Profit.ro.

Documentul in acest sens a fost transmis atat conducerii SNAM, cat si candidatilor la functiile de administratori si manageri ai societatii.

De subliniat este si faptul ca aceasta initiativa apare atat in programul de guvernare al lui Sorin Grindeanu, cat si in programul de guvernare al Guvernului Tudose, respectiv la subpunctul "Program privind domeniul Apelor Minerale":

"Elaborarea Legii Apelor Minerale in vederea reglementarii clare a modului de valorificare a apelor minerale naturale, a apelor minerale terapeutice, a apelor geotermale si a apelor de izvor (Exemplu: Achizitia de fabrici de imbuteliere de apa minerala de catre Societatea Nationala a Apelor Minerale de pe piata interna in vederea crearii unui brand national, cu respectarea legislatiei in vigoare) (Exemplu: Utilizarea surplusului de apa minerala de la sursele administrate de Societatea Nationala a Apelor Minerale S.A. in cadrul unor programe cu caracter social si de export) (Exemplu: Transferul Complexului Astoria din Snagov de la Ministerul Transporturilor (in administrarea Societatii Nationale Feroviare) la ministerul de resort (in administrarea SocietatiiNationale a ApelorMinerale). "

SNAM detine in concesiune aproape trei sferturi din numarul de perimetre de exploatare a apei minerale naturale din tara noastra si vinde apa extrasa imbuteliatorilor la un pret de 36,22 de lei pe metrul cub, adica 1.000 de litri de apa.

Un document din anul 2010 al Consiliului Concurentei prevedea ca nu este de dorit ca SNAM sa si imbutelieze apa minerala, avand in vedere ca o extrage, din moment ce pretul ar putea fi considerabil mai mic decat cel practicat pe piata.

Mai tarziu, in 2015, societatea avea nevoie de avizul Ministerului Economiei pentru constructia de fabrici de imbuteliere, reprezentand o investitie de 20 de milioane de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Guvern apa minerala, #Ministerul Economiei apa minerala Romania , #firma
Comentarii