Cum iti eficientizezi afacerea in 10 pasi simpli

Vineri, 28 Decembrie 2018, ora 10:26
2307 citiri
Cum iti eficientizezi afacerea in 10 pasi simpli
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Noile tehnologii digitale iti pot fi de mare ajutor daca esti antreprenor, indiferent daca te afli la inceput de drum si vrei sa afle lumea despre tine sau ai o afacere care merge bine de ani de zile.

Ca bun antreprenor trebuie sa fii mereu la curent cu ultimele inovatii din domeniul tau, dar totodata e bine sa stii cum poti folosi noile tehnologii informationale.

Iata care sunt cei 10 pasi pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-ti moderniza si eficientiza afacerea:

1. Muta-ti afacerea in cloud

Folosirea unui soft care permite mutarea in cloud a documentelor iti va fi cu siguranta de mare ajutor. In acest fel vei putea accesa fisierele de oriunde si de pe orice dispozitiv. La fel vor putea face si angajatii tai, chiar si atunci cand nu se afla la birou.

2. Foloseste instrumente online pentru o experienta personalizata

Lucrand online vei putea gestiona mult mai usor o baza mare de clienti decat ar fi posibil prin interactiunea directa.

Vestea buna e ca poti personaliza comunicarea si oferta pentru fiecare client in parte chiar si in aceste conditii.

De exemplu, exista instrumente online care iti vor arata evenimentele importante care urmeaza pentru un anumit client, cum ar fi ziua de nastere.

3. Automatizeaza procedurile care consuma mult timp

Un alt mare avantaj al programelor online este ca pot rezolva rapid si simplu proceduri care in alte conditii ar consuma mult timp.

Platile, facturile, toate acestea pot fi facute automat, online. Tot la capitolul eficientizare si automatizare intra si urmarirea proceselor juridice care te intereseaza.

Poti face acest lucru foarte usor daca vei folosi o solutie precum calendar juridic termene.ro, aceasta oferindu-ti o vedere de ansamblu asupra dosarelor din portofoliul tau.

4. Actualizeaza-ti mereu sistemul de securitate al datelor

Este foarte important sa ai un sistem de securitate a datelor care sa fie mereu actualizat, pentru a proteja datele firmei tale si datele personale ale clientilor. Foloseste softuri care permit criptarea sau autentificarea in doi pasi.

5. Fii mereu prezent in social media

Tu si afacerea ta trebuie sa fiti cat mai vizibili pe retelele sociale. Tine cont insa ca nu e suficient sa creezi o pagina pe Facebook sau Instagram unde sa postezi din cand in cand.

Trebuie sa interactionezi zilnic cu clientii de pe aceste pagini, sa le oferi continut de calitate si sa tii cont de feedback-ul primit din partea lor.

6. Foloseste aplicatii

Exista multe aplicatii pe care le poti folosi ca sa-ti eficientizezi afacerea. Fiecare are o functie specifica: exista aplicatii pentru vanzari, pentru marketing, pentru comert online, pentru plati, pentru comunicare etc.

Aceste aplicatii sunt foarte simple si nu ai nevoie de cunostinte tehnice pentru a le putea folosi.

7. Telefonul mobil este un instrument esential

Indiferent ce afacere ai, clientii se vor bucura sa poata descarca o aplicatie de mobil, prin care sa poata face o comanda, oricand doresc, de pe smartphone. Acesta este trendul acum si poti profita de el.

In plus, telefonul mobil inseamna libertate, mobilitate si inclusiv angajatii tai vor avea de castigat daca vor putea lucra online de pe tableta sau de pe un telefon.

8. Foloseste datele statistice

Instrumentele moderne iti ofera o baza uriasa de date si informatii despre clienti si despre evolutia afacerii tale.

Instrumente de lucru de acest fel iti vor oferi informatii importante despre clientii tai, obiceiuri de consum, preferinte, perioada in care sunt online.

De asemenea, vei afla daca tacticile de marketing folosite pana acum au dat sau nu rezultatele dorite.

9. Dezvolta-ti afacerea folosind mai multe canale

O afacere, ca sa aiba succes, trebuie promovata prin toate canalele posibile: cele traditionale, offline, dar si prin cele online, prin social media si cu ajutorul aplicatiilor pentru mobil.

Produsele sau serviciile pe care le oferi trebuie sa fie disponibile pentru clienti oricand si de oriunde.

10. Colaboreaza cu specialisti

E putin probabil sa deprinzi abilitatile necesare pentru tot ce trebuie sa faci in cadrul afacerii tale, iar un numar mare de angajati ar putea insemna un efort financiar urias.

De aceea, o solutie foarte buna este sa colaborezi cu specialisti care lucreaza in regim freelancing si care stiu foarte bine cum trebuie promovata afacerea ta in mediul digital.

Prin urmare, nu e suficient sa fii un bun expert in domeniul tau, trebuie sa stii si care sunt actualele tendinte, cum iti poti dezvolta si promova afacerea folosind tehnologiile moderne digitale.

Daca vei tine cont de acest sfaturi, vei putea profita de inovatiile din online si de acest mediu care evolueaza continuu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#instrumete afaceri, #plan business , #afaceri de succes