Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Afaceri > firma
A   A   A

Cele mai frecvente probleme ale departamentelor de contabilitate, rezolvate de un soft de contabilitate fiabil

Cele mai frecvente probleme ale departamentelor de contabilitate, rezolvate de un soft de contabilitate fiabil
De fiecare data cand aveti o sedinta interna, principalele subiecte pe agenda de lucru sunt cele venite de la departamentul financiar-contabil. Acesta este un adevar pe care il cunoaste orice manager din Romania.

Legislatia mereu in schimbare, planul de investitii, problemele generate de recuperarea datoriilor, cererile de avansuri din partea colegilor incarca programul de lucru al contabililor in plus fata de activitatile de zi cu zi.

Contabilitatea, o problema continua pentru toate IMM-urile din Romania

Acest aspect-cheie al oricarei afaceri este calcaiul lui Ahile pentru toate companiile, din orice domeniu de activitate. Fie ca vorbim de domeniul B2B sau B2C, departamentul de contabilitate are un volum de munca foarte mare si imposibilitatea de a se baza pe un sistem de impozite, taxe si reglementari stabil pe termen lung.
Ca si manager, va straduiti in mod continuu sa le oferiti angajatilor din departamentul de contabilitate instrumente de lucru care sa le usureze munca.

Atunci cand a fost posibil, ati marit organigrama acestui departament. Ati investit in computere si imprimante de buna calitate. Insa nu este de ajuns.

Un soft de contabilitate puternic - solutia adecvata pentru majoritatea problemelor care ingreuneaza munca departamentelor de contabilitate

Un program de contabilitate modern si puternic este o investitie strategica pentru compania dumneavoastra. Echipa Wizrom Software care dezvolta softul de contabilitate WizCount stie ca echipa dumneavoastra are nevoie de mai mult decat contabilitate.

Un contabil este, in acelasi timp, un analist financiar, un consilier pentru manageri in domeniul investitiilor si pozitiei financiare a firmei si un jongler cu facturile de incasat si platit.
Acest rol complex pe care il are departamentul de contabilitate genereaza si cele mai mari probleme cu care se confrunta profesionistii din acest domeniu. Iata-le pe cele mai importante dintre ele:

1. Activitati de rutina si repetitive

O mare parte din ziua de munca a contabililor dumneavoastra este ocupata cu rezolvarea solicitarilor care vin in mod continuu de la ceilalti angajati. Departamentul de vanzari vrea sa stie la ce curs de schimb a fost inregistrata o factura in valuta. Departamentul de logistica solicita o lista actualizata a produselor de pe stoc pentru a confirma o livrare.

Programul de contabilitate WizCount ofera informatii rapide si in timp real privind tranzactiile in diferite valute si gestiunea stocurilor. In plus, departamentul de contabilitate poate genera foarte rapid rapoartele cerute, cu efort minim.
Astfel, echipa de contabilitate se poate concentra asupra aspectelor esentiale din activitatea lor.

2. Termene limita ce nu pot fi amanate

Presiunea timpului este o alta problema pentru contabilii din firma dumneavoastra. Declaratiile privind TVA, salarii si veniturile realizate de companie trebuie depuse pana la o anumita data, intarzierile fiind penalizate.

Facturile trebuie achitate in termenul agreat, altfel vor urma alte penalizari pentru companie.

In solutia software de contabilitate WizCount munca echipei dumneavoastra de contabili este mult mai rapida si eficienta. Alertele setate in softul WizCount ii informeaza in permanenta despre facturile care se apropie de termenul limita de achitare.
De asemenea, modulul de rapoarte genereaza cu usurinta orice formular cerut de autoritati, in formatul actual si completat corect cu informatiile solicitate.

3. Schimbari frecvente in legislatia financiar-contabila

Singurul lucru permanent in viata este schimbarea - acest proverb este cat se poate de adevarat in cazul muncii unui contabil in Romania.

Fiecare schimbare in legislatie inseamna o schimbare completa in algoritmul de calcul sau in formatul documentelor solicitate de autoritati - adica munca in plus pentru contabili.

Softul de contabilitate WizCount este actualizat la fiecare schimbare legislativa semnificativa si contine noile formule de calcule si formate de documente financiar-contabile.
Astfel, echipa de contabilitate va face tranzitia la noile cerinte fara erori, fara timp pierdut si fara eforturi suplimentare.

4. Reconcilierea sumelor acordate ca avansuri

Inchiderea de luna este o perioada de activitate intensa in departamentul de contabilitate. Cea mai frecventa sarcina a contabililor? Mesajele trimise catre colegii care au luat avansuri pentru a-i intreba cand au efectuat decontul sau ce documente justificative pentru cheltuieli au predat.

Cu un program de contabilitate avansat cum este WizCount, contabilii au acces rapid la aceste informatii in modulul reconciliere. Astfel, fiecare document contabil este corelat cu avansul acordat, iar departamentul de contabilitate va detecta rapid avansurile pentru care inca nu s-a efectuat reconcilierea.
5. Interfata greoaie a programului financiar-contabil utilizat de companie

Da, inclusiv programul de contabilitate utilizat poate reprezenta o problema si nu o solutie pentru contabili. Daca trebuie sa navigheze prin 4-5 meniuri si sub-meniuri pentru a accesa functia dorita, angajatii dumneavoastra pierd timp pretios in loc sa munceasca mai comod si eficient.

Softul de contabilitate WizCount este creat pe baza celor mai moderne principii UX si UI (interfata si experienta in utilizare) . Fiecare utilizator isi poate configura meniul programului pentru a avea acces rapid la cel mai des utilizate module.

Wizrom Software va ofera prin WizCount mai mult decat contabilitate - un soft financiar puternic, flexibil si adaptat cerintelor companiilor din Romania. Solicitati o oferta personalizata la adresele de email office@wizrom.ro, sales@wizrom.ro si numarul de telefon +40 742 035 496.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 12:40
 Autor:Advertorial

 Articol citit de 289 ori

Citeste si: