Cei mai bogati oameni ai planetei se pregatesc foarte serios pentru sfarsitul lumii

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 06:40
68290 citiri
Cei mai bogati oameni ai planetei se pregatesc foarte serios pentru sfarsitul lumii
Foto: captura CNBC

Unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei se pregatesc foarte serios pentru sfarsitul lumii sau cel putin pentru sfarsitul civilizatiei si ordinii actuale. Si nu vorbim despre alarmisti excentrici, ci despre profesionisti din Silicon Valley sau New York, care au facut avere in domeniul tehnologiei si care sunt cat se poate de rationali.

Isi construiesc buncare, isi cumpara case in Noua Zeelanda, o destinatie foarte populara pentru cei care doresc sa se puna la adapost de o posibila calamitate, si, nu in ultimul rand, isi fac interventii chirurgicale pentru a-si asigura o mai mare independenta in cazul in care nu vor avea acces la resurse medicale, scrie The New Yorker, intr-un amplu articol.

De exemplu, Steve Huffman, cofondator si CEO al comunitatii online Reddit, si-a facut o operatie cu laser pentru corectarea vederii.

"Daca vine sfarsitul lumii, sau poate doar daca vom avea necazuri, va fi foarte greu sa faci rost de lentile de contact sau de ochelari. Fara ei, sunt terminat", explica Huffman.

Printre alte pregatiri, Huffman si-a cumparat arme si munitie, precum si motociclete, pentru a nu ramane blocat in trafic in timpul unei eventuale evacuari.

Nu este singurul milionar din Silicon Valley preocupat de ideea de a supravietui unei posibile apocalipse.

Fostul manager de produs de la Facebook, Antonio Garcia Martinez, si-a cumparat pamant pe o insula din Pacific, unde si-a facut provizii de generatoare, panouri solare si munitie.

"Ai nevoie de multe lucruri pentru a rezista in cazul unei apocalipse. Cred ca oamenii care sunt conectati la parghiile prin care societatea functioneaza cu adevarat inteleg faptul ca patinam pe o gheata culturala foarte subtire chiar in acest moment", spune fostul angajat al Facebook.

Oameni bogati cu preocupari similare au format grupuri private pe Facebook, unde fac schimb de informatii utile cu privire la masti de gaze, buncare si refugii sigure in fata efectelor schimbarilor climatice.

Yishan Wong, unul dintre primii angajati si Facebook, care a condus Reddit intre 2012 si 2014, si-a corectat si el vederea, din aceleasi motive ca Huffman.

"Multi oameni pur si simplu presupun ca nu se pot intampla evenimente neverosimile, insa oamenii tehnici tind sa vada lucrurile foarte matematic. Prepperii (cei care se pregatesc pentru o situatie de criza - n.red.) din domeniul tehnologiei nu cred neaparat ca va avea loc o calamitate. O vad ca pe un eveniment indepartat, insa unul cu efecte grave, asa ca, tinand cont de cat de multi bani au, este logic sa cheltuiasca o mica parte din avere pentru a se asigura", este de parere Wong.

Mai mult de jumatate dintre miliardarii din Silicon Valley sunt pregatiti pentru o criza, fie ca au un buncar, fie ca si-au cumparat o casa intr-o zona mai sigura, estimeaza Reid Hoffman, cofondator LinkedIn.

Pregatirile pentru apocalipsa s-au transformat pentru multi intr-un hobby popular. "Suntem cativa in Silicon Valley. Ne intalnim uneori si discutam despre planurile de rezerva pe care oamenii si le fac", spune Tim Chang de la compania Mayfield Fund.

"Intotdeauna am pregatit un elicopter cu plinul facut langa casa si am un buncar subteran prevazut cu un sistem de filtrare a aerului", spune un alt milionar american, fara sa-si divulge numele sau locul unde si-a construit ascunzatoarea.

La fel ca multi altii din anturajul sau, bogati si puternici, se pregateste in secret pentru supravietuire.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bogati sfarsitul lumii, #Silicon Valley pregatiri apocalipsa , #oameni afaceri