Bosch construieste o fabrica de masini de spalat la Simeria

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 19:37
6027 citiri
Bosch construieste o fabrica de masini de spalat la Simeria
Foto: Bosch

Concernul german Bosch va construi in orasul Simeria o fabrica de masini de spalat, cu o capacitate de un milion de unitati pe an, autorizatia de construire fiind semnata luni de primarul localitatii, Emil Risteiu, care a precizat ca investitia va genera peste 700 de locuri de munca in plan local.

Terenul pe care se va ridica viitoarea fabrica, ce va fi construita de BSH Hausgerate GmbH, are o suprafata de 41 de hectare, iar valoarea autorizabila a constructiei este de 125 de milioane lei, a precizat primarul.

Terenul este amplasat la iesirea din localitatea Simeria, spre Alba-Iulia, la intersectia DN66 cu DN7 si in vecinatatea nodului de autostrada Simeria Veche, de pe autostrada A1.

"Aceasta investitie inseamna o perspectiva de viitor stabil pentru orasul Simeria. Se vor schimba mentalitati, atitudini, cu siguranta va creste bunastarea. Investitia va impune o modificare a strategiei de dezvoltare a orasului, in asa fel incat sa ne adaptam la noile perspective pe care le ofera pozitia geografica a localitatii si investitia companiei BSH", a spus primarul Risteiu.

Potrivit acestuia, constructorul va trebui sa inceapa investitia in urmatoarele 12 luni, iar dupa aceea mai are la dispozitie alte 24 de luni pentru finalizarea executiei. Termenul de finalizare poate fi prelungit.

Primarul orasului Simeria a mai spus ca administratia locala va contribui la reusita acestui proiect prin faptul ca va asigura, pana in primavara anului viitor, retelele de utilitati - apa si canalizare, precum si accesul din DN7 si DN66 spre fabrica.

In contextul investitiei concernului Bosch, edilul local a mentionat ca administratia locala va regandi strategia de dezvoltare a orasului, inclusiv pregatirea scolara a tinerilor, viitoarele zone industriale si cele pentru extinderea constructiei de locuinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Bosch fabrica masini spalat Simeria , #fabrica