Adrian Severin spune ca a fost lovitura de stat, dupa care o drege: Am votat cu Iohannis

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 22:00
9621 citiri
Adrian Severin spune ca a fost lovitura de stat, dupa care o drege: Am votat cu Iohannis
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Adrian Severin sustine ca a votat cu Klaus Iohannis la presedintie, nu cu fostul sau coleg de partid Victor Ponta. Dezvaluirea vine la scurt timp dupa ce Severin a scris pe blog ca duminica am asistat la o lovitura de stat pusa la cale de forte fascistoide.

"Vreau sa va spun ca eu am votat cu Iohannis, am considerat ca in aceasta perioada este mai bine ca puterea sa nu fie in mana unui singur partid. Mi se pare ca, in aceste momente, este mai potrivit fata de prevederile CC, ca puterea sa fie impartita in mai multe partide. Nu este simpatia mea pentru domnul Iohannis, nici antipatia pentru Victor Ponta", a declarat, vineri seara, Adrian Severin, la Realitatea TV.

In urma cu cateva zile, europarlamentarul exclus din PSD din cauza unui urias scandal de coruptie, sustinea ca Iohannis ar fi castigat in urma unei lovituri de stat.

"Ceea ce am vazut din ziua primului tur de scrutin si pana in duminica celui de al doilea tur, cu ecouri care inca nu s-au terminat (inclusiv aseara tarziu, prin fata casei mele s-a perindat o coloana de demonstranti care strigau, nu stiu cui, 'Demisia!'), a fost o adevarata lovitura de stat. Voturile romanilor (cred eu corect exprimate si numarate dar influentate prin actiuni de intoxicare si manipulare ample), inclusiv problemele in mare masura artificiale ale votului diasporei, au fost doar alibiul pentru lovitura de stat", comenta marti seara, pe blog Adrian Severin.

Europarlamentarul a mai dezvaluit ca dupa ce premierul socialist Robert Fico a pierdut alegerile in Slovacia in fata unui "independent aproape necunoscut", el l-a avertizat pe Victor Ponta ca va pati la fel si l-a sfatuit ce masuri sa ia, inclusiv sa "denunte MCV-ul cu orice risc".

"I-am prevenit ca lucrurile se vor petrece la fel in Romania caci, in asemenea tari, nu se admite ca toata puterea sa fie data unei singure forte politice; cu atat mai mult cu cat acea forta este una reala si foarte populara, deci oricand apta sa recurga la sprijin popular pentru o politica nationala (nu nationalista).

De aceea sfatul meu a fost ca fie Ponta sa creeze o larga coalitie populara renuntand la Pactul de coabitare si denuntand MCV-ul cu orice risc (ceea ce ar fi consolidat atasamentul milioanelor de cetateni care votasera pentru demiterea lui Traian Basescu si i-ar fi fidelizat baronii PSD care, haituiti de DNA, acum au defectat spre a-si salva pielea prin tranzactii individuale), fie sa se caute un lider 'independent', care sa fie promovat, cu sustinerea discreta a principalelor forte democratice, ca lider atipic daca nu chiar anti-sistem. Nu am fost ascultat", a mai scris Adrian Severin.

Mai mult, europarlamentarul sustine ca "executarea loviturii de stat nu s-a putut face decat recurgandu-se la grupari si forte fascistoide si legionaroide", argumentand ca la protestele din strada s-a tinerii au strigat "Jos comunismul!", dar "fara sa stie prea bine ce este acela si de ce striga".

"Asa au strigat si batalioanele de asalt naziste in Germania interbelica", a mai sustinut Severin, spnand ca solutia ar fi ca Victor Ponta sa incerce sa il sprijine pe Iohannis si "ACL sa se desprinda de fortele fascistoide care tind sa ii ia sub control (tot asa cum Hitler s-a desprins de Rohm si SA - scuzata fie-mi comparatia) ", a mai scris pe blog Adrian Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Adrian Severin votat Iohannis, #Adrian Severin lovitura stat prezidentiale , #coruptie