Aberatia zilei: La naiba cu Justitia! Adrian Nastase spune ca poporul a decis ca Dragnea cel condamnat e, de fapt, nevinovat

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 17:35
26252 citiri
Aberatia zilei: La naiba cu Justitia! Adrian Nastase spune ca poporul a decis ca Dragnea cel condamnat e, de fapt, nevinovat
Foto: Facebook / Adrian Nastase

Fostul premier si lider al social-democratilor Adrian Nastase sustine ca prin votul dat pentru PSD la alegerile parlamentare de duminica poporul l-a absolvit de vina pe Liviu Dragnea, condamnat penal in dosarul Referendumul la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Declaratiile socante au fost facute la postul de televiziune Antena3, unde fostul premier, la randul lui condamnat de doua ori la inchisoare cu executare, a fost invitat sa isi dea cu presupusul joi seara, dupa ce BEC a anuntat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare.

Adrian Nastase a sustinut ca Liviu Dragnea trebuie sa fie desemnat ca premier de catre PSD, chiar daca Legea 90/2001 interzice limpede unei persoane condamnate penal sa faca parte din Guvern.

Ceea ce socheaza este faptul ca Adrian Nastase nu este un terchea-berchea sau o fatuca cu sani siliconati si 5 la Bac, ci ditamai doctorul in drept international, prin urmare ar trebui sa creada cu tarie in suprematia legii si a adevarului.

Iata ca acest lucru nu se intampla.

"Reprezentantii PSD ar trebui sa vina cu o propunere care sa fie foarte clara, foarte bine justificata prin votul, care a avut loc duminica, si anume Liviu Dragnea. Decizia a fost luata de popor. Pana la urma, vocea poporului s-a auzit. Eu cred ca ea trebuie sa prevaleze peste orice chestiune de ordin juridic. (...) Eu cred ca, pana la urma, votul de duminica a fost un fel de recurs in fata poporului, in ceea ce priveste dosarul 'Referendumului', iar alegatorii au hotarat ca Dragnea este nevinovat si ca el trebuie sa conduca de fapt la realizarea unui program de guvernare, care sa schimbe situatia actuala", a declarat Adrian Nastase, la Antena3.

Ce-i drept, Adrian Nastase poate sa vorbeasca vrute si nevrute, pentru ca in politica are interzis pana in 2022.

El este in prezent eliberat conditionat dupa doua condamnari si 500 de zile petrecute in penitenciar, insa ultima pedeapsa, de patru ani si sase luni, va fi considerata executata in 2017, iar pana in 2022 nu poate fi presedinte de partid si nici nu poate fi ales in functii publice.

Dar noi ne vedem nevoiti sa punem lucrurile la punct. In primul rand, nimic nu "prevaleaza peste chestiunile de ordin juridic", cum spune domnul doctor in drept, pentru ca, potrivit Constitutiei, legea trebuie respectata de toata lumea si nimeni nu se poate situa deasupra ei, oricat de arogant ar fi el.

In al doilea rand, Liviu Dragnea nu a fost votat de popor decat la el in Teleorman, unde a candidat pentru un mandat de deputat. Liviu Dragnea nu a candidat la presedintia Romaniei, ca sa il voteze tot romanul si sa il "declare nevinovat", asa cum sustine Nastase.

Mai mult, liderului PSD i-a fost frica sa spuna in campanie: "Eu voi fi premier daca votati PSD!", asa ca despre ce vorbeste Adrian Nastase?

In al treilea rand, poporul poate fi manipulat si dezinformat in fel si chip, daca ai mijloace de propaganda pricepute, asa ca mai e nevoie si de lideri politici responsabili, care sa sustina prin faptele si vorbele lor principii precum respectarea statului de drept si a democratiei, nu sa dea apa la moara penalilor de orice fel.

Si, oricum, nu ne putem lasa doar la mana poporului, altminteri, am vrea sa vedem pe unde scoate camasa "premierul" Liviu Dragnea, daca poporul isi pune mintea si voteaza sa nu mai mearga nimeni la serviciu, dar sa se mareasca salariile si pensiile, sau daca decide sa nu mai plateasca nimeni taxe si impozite, sau, si mai rau, sa nu ne mai spalam pe dinti, ca si asa tubul de pasta costa destui bani...

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Nastase popor vot Dragnea nevinovat , #PSD